Designer Tent
Yuna & Adam - Wedding of the Year 2018
Transparent
Marque Tent
Wedding of SM Faliq & Chryseis Tan
Transparent Marque
Tent & Decor
Iftar Perdana Bank Islam Malaysia
Transparent
Canopy & Decor
Wedding of Dato Shahrul Nasrun & Datin Amyra

YSA Events

Our services covered Entire Malaysia including Singapore & Borneo Island. Our goal is to become successful Event Decorator technically. As we are one & the only Canopy Designer in Klang Valley, we will always ensure that clients receive the services and workmanship that meets their requirements.

Portfolio

Family Days, Seminars, Conferences, Exhibitions, Corporate Hospitality, Year End Functions, Product Launches

Garden Wedding, Outdoor Wedding, Traditional Wedding, Indoor Wedding, Ethnic Wedding

Birthdays, Private Parties, Themed Celebrations, Festivals, Memorials

Testimonial

As Seen On

tv3

Service Excellence
Industry Awards

Media Coverage

  • Together, let us make it the most unforgettable Hari Raya by celebrating life, celebrating sacrifice and celebrating the blessings….
.
Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin from us 😊
  • Assalamualaikum,
.
Bismillahir rahman nir raheem…
"In the name of God, the Most Gracious, the Most Merciful"
.
.
Alhamdulillah...praise be to Allah S.W.T., once again we have emerged a sacred month of the Islamic Calendar which is the month of Ramadhan and is widely and commonly known as the month of fasting. The month of Ramadhan of 2020 is a special to us as other than it being a month of fasting we are also visited by an unexpected visitor of Allah S.W.T. namely COVID-19. .
.
Relating to the COVID-19 pandemic, we are all aware that our government has implemented a system of MCO starting from 18th March 2020 to 28th April 2020 which permits us to mobile as usual. .
.
Alhamdulillah...praise be to Allah, our Prime Minister has just announced that the MCO will be extended until 12th May 2020. This gives us the opportunity to execute our fasting "Ibadah" this year in means that it was intended by Islam unlike which was performed by us in the previous years.
.
.
Last and certainly not the lease, the virus or disease or creature is you may, namely, COVID-19 has been bestowed upon us as a form of mishaps or sustenance. It actually depends from which perspective we look at it.
.
.
Ramadhan Kareem to all my muslims friends, hopefully, this time, we get something valuable from Allah. The most gracious and most merciful.
. .
May Allah swt bless us..amin😊
  • SEMOGA ADA SINAR BUAT INDUSTRI PENGURUSAN MAJLIS DEK KERANA COVID 19
.
.
Alhamdulillah, berikutan siaran langsung Selamat Pagi Malaysia pagi tadi yg dihadiri oleh saya Amir Firdaus drpd YSA Events & Tuan Syafiq Idzwan, Presiden PASWAM sebagai tetamu program, usaha serta pendapat kami disiarkan di berita RTM hari ini utk diberi perhatian oleh pihak kerajaan bagi mengambil tindakan selanjutnya scepat mungkin. Semoga ianya dipermudahkan urusan demi kebaikan semua pihak.
.
.
Siapa sini ada cadangan/idea SOP yg boleh diusulkan kepada kerajaan dlm mmberi keselamatan & kebersihan utk kita mengadakan majlis? Cer komen di bawah, mana tau ada idea2 lain yg lg effektif & praktikal🤔
.
.
p/s :  Bukan hanya penggiat industry shj blh komen, penganjur majlis,bakal pengantin atau siapa2 la org yg nk buat majlis pun blh komen di bwah skadar perbincangan 😊
  • KESAN COVID 19 TERHADAP INDUSTRI PENGURUSAN MAJLIS.
.
.
Ibarat sudah jatuh ditimpa tangga, kmudian ditimpa plak scaffolding...Aduhh! itu la yg berlaku kpd ramai penggiat industri pengurusan majlis termasuk la kami di YSA dekk kerana KKM pernah mengeluarkan kenyataan rakyat tidak disarankan berhimpun selama 6 bulan-1 tahun selepas PKP, malah ada juga khabar angin mengatakan tiada majlis dibenarkan dalam tempoh yg panjang selepas PKP.
.
.
So, of course event & wedding industri akan terjejas teruk sekiranya berlakunya perkara ni. Akan banyak pengusaha industri yg akn gulung tikar & secara tak langsung akn menghancurkan industry yang serba indah ini. Bukan itu je..penganjur majlis atau bakal pengantin juga akan terkesan kerana tidak dapat mengadakan majlis dalam tahun ini. Sekiranya mereka semua ini menunda majlis ke tahun hadapan, maka akan berlaku la isu 'more demands than supply', event & wedding services bukannya mcm jual produk, kita mempunyai weekly limitation utk ambil order demi mnjaga kepuasan hati pelanggan. Jika berlakunya isu ni juga, kemungkinan akn wujud lbih ramai scammer dlm industry yg akn mngambil kesempatan sebab less supply,so org dah x de choice. Selain ini,terdapat byk lagi kesan2 buruk yg lain yg akan berlaku yg akan diusulkan kepada pihak kerajaan.
.
.
Maka dgn itu, saya Amir Firdaus di YSA Events sebagai salah seorang penggiat industri ingin mencadangkan agar kerajaan membenarkan majlis diadakan tetapi dengan SOP ketat yg perlu digariskan demi menjaga sudut & aspek yg paling iaitu keselamatan kita semua sbg rakyat malaysia #kitajagakita (refer comment di bawah utk tindakan selanjutnya)👇
.
.
Btw.. Thank you to RTM Malaysia for having us to discuss this matter. Hopefully it will benefit to the our beautiful industry & also to the Malaysian . .
(CLICK LINK IN BIO FOR FULL VIDEO)
.
#saveevents #fightcovid19 #letstandtogether
Close Menu

Get 5% Off Voucher

When You Sign Up For Newsletter